Wat zijn VLOW® borstweefselbehandelingen?

Borsten hebben net als de rest van het lichaam aandacht en verzorging nodig om klachten te kunnen voorkomen. 

Dit was echter tot nu toe nauwelijks mogelijk in Nederland. Door de VLOW® borstweefselbehandelingen is daar verandering in gekomen. Inmiddels zijn er 50 VLOW® borstweefselbehandelaars in Nederland gespecialiseerd in het geven van borstweefselbehandelingen en breidt dit netwerk zich steeds verder uit. Hierdoor ligt het nu binnen het bereik van iedere vrouw om zélf iets te doen aan haar eigen borstgezondheid, in plaats van af te wachten en je zorgen te maken.

 

We begrijpen dat het borstgebied een intieme zone betreft die omgeven is met veel taboes. Daarom werken we uitsluitend met vrouwelijke VLOW® borstweefselbehandelaars die zijn gecertificeerd; deze VLOW® borstweefsel-behandelaars beschikken over een gedegen vakkennis en behandelen hun cliënten met zorg, privacy en respect.

 

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen ertoe bij dat vrouwen het gevoel krijgen dat hun borsten een volwaardig onderdeel van hun lichaam vormen, waar je als vrouw trots op mag zijn! 

 
De VLOW® borstweefselbehandelingen kunnen gegeven worden aan cliënten die:

  • Vragen hebben over een goede verzorging van hun borsten.
  • Het gevoel hebben dat hun borsten niet meer ‘eigen’ voelen er (emotioneel) moeilijk contact mee kunnen maken.
  • Van plan zijn zwanger te worden en borstvoeding willen gaan geven.
  • Nadat zij eerst bij de huisarts zijn geweest voor controle, zich zorgen blijven maken over hun borsten en inzicht willen krijgen over de conditie van hun borsten of bv. last hebben van pre-menstruele spanning in het borstweefsel.
  • Hun eigen vrouwelijkheid wilt ontplooien.
  • Pijnlijk littekenweefsel hebben of postoperatieve klachten.
  • Zelf het vermoeden hebben dat er emotionele trauma’s aan het borstweefsel gekoppeld zijn (komt vaak voor).

Wanneer een VLOW® borstweefselbehandelaar in het VLOW® Kwaliteitsregister voorkomt, garandeert dit dat zij de scholing tot VLOW® borstweefselbehandelaar met succes heeft afgerond en dat er geen gegronde klachten tegen deze VLOW® borstweefselbehandelaar zijn ingediend. Om de kwaliteit van de VLOW® borstweefselbehandelaars te garanderen is er een klachtenreglement van toepassing op elke VLOW® borstweefselbehandelaar die in het VLOW® Kwaliteitsregister is opgenomen.

 

Hieronder staan een aantal reacties van cliënten op de behandelingen.

  • "Vandaag mijn borsten laten verzorgen. Opvallend met hoeveel liefde en zorg er gewerkt wordt. Met veel rust en vakmanschap krijg je een uur lang een volledige behandeling, waardoor je bloed goed doorstroomt in het hele borstgebied. Ik voel me op-en-top vrouw. Een welkome behandeling waarin ik me gekoesterd, gesteund en gesterkt voel in mijn hele vrouwelijkheid. Met dank aan Hanneke Sprenger voor het oprichten hiervan."
  • "Voor elke vrouw die zichzelf het beste gunt en de gezondheid van haar borsten. Ik heb een aantal behandelingen achter elkaar gehad en mijn borsten voelen nu zoveel soepeler dan daarvoor."