Hanneke Sprenger (1960) is natuurgeneeskundige therapeute, afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal (1985), personal coach en EMDR-therapeut. Ze geeft voorlichting, cursussen en behandelingen waarbij je je meer bewust wordt van je eigen gezondheid, lichaam, lifestyle en voedingsgewoontes.
Sinds 2012 geeft zij VLOW® borstweefselbehandelingen, als eerste in Nederland.

Hanneke gaf van 1987-2002 een opleiding tot Voetreflextherapeut samen met Claudia Kublitz en organiseerde vele vastenweken, kuurvakanties, Massage- zeil en wandelweken in binnen- en buitenland en verder gaf zij 14 jaar lang stoelmassages bij bedrijven.
Verder is zij een gedreven organisator en goed in het verbinden van mensen.

Ook heeft Hanneke na afgestudeerd te zijn als natuurgeneeskundig therapeute haar hele leven een praktijk gehad als therapeut en coach en vele cliënten mogen behandelen.

Hanneke is docent bij Stichting VLOW en heeft inmiddels via een masterclass ook andere VLOW® borstweefseltherapeuten opgeleid tot docent bij Stichting VLOW.

 

Over het ontstaan van de VLOW® behandelingen.

 

Zelf heb ik ervaren hoe beperkt je als vrouw bent als het gaat om zorg voor je borsten. Op mijn 35e kreeg ik veel pijn aan mijn borsten en maakte ik me grote zorgen. Na een serie ongemakkelijke onderzoeken, pijnlijke mammografieën en een punctie, was de diagnose mastopathie. Na 3 jaar besloot ik een grotere, overigens goedaardige cyste in mijn borst voor de zekerheid operatief te laten verwijderen. Ook daarna werden er jaarlijks echo’s gemaakt en bleef ik mij zorgen maken.
Daarom nam ik uiteindelijk zelf het initiatief en vroeg ik in 2011 aan mijn osteopaat, waar ik al onder behandeling was, of hij iets aan mijn borstklachten kon doen. Na een serie behandelingen die gericht waren op de problemen in mijn borsten was ik pijnvrij.
Ik was zeer verbaasd en blij verrast. Omdat de behandelingen zo effectief bleken te zijn, ontstond bij mij het idee om deze behandeltechniek verder te ontwikkelen om zo borstgezondheid van vrouwen in een groter perspectief te plaatsen.

 

Door alleen vrouwen op te leiden wil Stichting VLOW vrouwenborsten uit de taboesfeer te halen, zodat vrouwen er makkelijker over kunnen praten en zich ervan bewust worden wat er in hun eigen lijf speelt.

Je kunt je als vrouw tot een VLOW® borstweefseltherapeut wenden en al je vragen bespreekbaar maken.

Door middel van het VLOW® Kwaliteitsregister voor VLOW® therapeuten, met het bijbehorende klachtenreglement, willen wij een garantie bieden aan cliënten dat de  gecertificeerde VLOW® therapeuten bevoegd zijn om borsten aan te raken en VLOW® behandelingen te geven in een veilige omgeving.